Zapisz się do newslettera i otrzymaj 10% rabatu na pierwsze zakupy

Szukaj

  • 0

Triticum Vulgare Germ Oil - Olejek z kiełków pszenicy

Kosmetyki naturalne z Islandii Purity Herbs


Ma jasnożółtą barwę. Jest bogaty w witaminę E, ze względu na bardzo wysoką jej zawartość, działa przeciwzmarszczkowo. Zawiera dużą ilość kwasu linolowego i a-linolenowego. Jest szczególnie pożądanym składnikiem do pielęgnacji skóry suchej i dojrzałej.

W kosmetyce stosowany w różnego rodzaju kosmetykach, zwłaszcza do suchej i dojrzałej skóry oraz włosów, jest jednym z tłustszych olejów. Oprócz typowego działania okluzyjnego, ochronnego i natłuszczającego jest ceniony za właściwości zmiękczające i ujędrniające, a także wybitnie wygładzające i nadające odczucie jedwabistości. Wzmacnia również włosy i nadaje im elastyczności.

Kosmetyki naturalne z Islandii Purity Herbs

Kosmetyki naturalne z Islandii Purity Herbs

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Wybierz pierwszy produkt