Zapisz się do newslettera i otrzymaj 10% rabatu na pierwsze zakupy

Szukaj

  • 0

Sodium Citrate - Cytrynian sodu

Kosmetyki naturalne z Islandii Purity Herbs

Cytrynian sodu to organiczna sól sodowa otrzymwana z kwasu cytrynowego. Cząsteczka soli zawiera od jednego do trzech atomów sodu.

Wykorzystanie cytrynianu sodu w przemyśle kosmetycznym to przede wszystkim pomoc przy osiągnięciu właściwej kwasowości produktu. Dodatek cytrynianu sodu pozwala na ustabilizowanie pH i pełni funkcję buforującą. 

Surowiec ten stosowany jest w niewielkich ilościach.

Kosmetyki naturalne z Islandii Purity Herbs

Kosmetyki naturalne z Islandii Purity Herbs

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Wybierz pierwszy produkt