Szukaj

Składniki

Każdy z naszych produktów ma starannie wyselekcjonowany, naturalny skład, który odpowiada za szereg prozdrowotnych właściwości. Tworzenie skutecznych w działaniu kompozycji ziołowych jest ogromnym wyzwaniem, ale również wspaniałą nauką. Jesteśmy coraz bardziej świadomi tego jak substancje dodawane do kosmetyków wpływają na naszą skórę i zdrowie. Wierzymy, że przejrzystość składów w kosmetykach, jest podstawą skutecznej i zdrowej pielęgnacji naszych wspaniałych ciał. W związku z tym prezentujemy poniższą listę składników użytych w naszych produktach. Zachęcamy do zapoznawania się z nią oraz powracania do niej kiedy tylko będzie taka potrzeba!

 

Aqua (water) - Woda 

Prunus amygdalus dulcis Oil – Olej ze słodkich migdałów

Cetearyl glucoside – Poliglukozyd alkoholu cetylostearylowego

Simmondsia chinensis seed oil - olejek z nasion jojoby

Cera Alba - Wosk pszczeli

Glycerin – Gliceryna

Butyrospermum Parkii - Masło shea

Glucose - Glukoza

Triticum Vulgare Germ Oil - Olejek z kiełków pszenicy

Calendula Officinalis Flower Oil - Olej z kwiatu nagietka lekarskiego

Squalane – Skwalen

Xanthan Gum - Guma ksantanowa

Sodium Citrate - Cytrynian sodu

Lavandula Angustifolia Oil - Olejek lawendowy

Glucose Oxidase - Enzym oksydazy glukozowej

Lactobacillus – Lactobacillus

Anthyllis Vulneraria Flower Extract - Ekstrakt z kwiatów przelotu pospolitego

Cetraria Islandica Extract - Wyciąg z mchu islandzkiego

Chelidonium Majus Extract - Glistnik jaskółcze ziele

Matricaria Discoidea Extract – Ekstrakt z liści i kwiatów rumianka bezpromieniowego

    Matricaria Maritima Extract - Ekstrakt z maruny nadmorskiej

    Geranium Sylvaticum Extract - Ekstrakt z bodziszka leśnego

    Lamium Album Extract - Ekstrakt z jasnoty białej

    Chamomilla Recutita Oil - Olejek rumianku pospolitego

    Alchemilla Vulgaris Extract - Wyciąg z przywrotnika

    Equisetum Arvense Extract - Ekstrakt ze skrzypu polnego

    Potentilla Anserina Extract - Wyciąg z pięciornika gęsiego

      Spiraea Ulmaria Extract - Ekstrakt z wiązówki błotnej

      Stellaria Media Extract - Wyciąg z gwiazdnicy pospolitej

      Trifolium Pratense Extract - Wyciąg z koniczyny

      Anthemis Nobilis Oil - Olejek z rumianku rzymskiego

      Commiphora Myrrha Oil - Olejek z Mirry

      Capsella Bursa - Pastoris Extract - Wyciąg z tasznika pospolitego

      Salix alba (Willow) Bark Extract - Ekstrakt z białej wierzby

      Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Extract - Ekstrakt z kokosa

      Citric Acid - Kwas cytrynowy

      Benzaldehyde - Alkohol benzylowy

      Cupressus Sempervirens Oil - Olejek cyprysowy

      Lactoperoxidase – Laktoperoksydaza

        Limonene – Limonen

        Linalool – Linalol

          Alcohol Denat – Alkohol denaturowany

          Cymbopogon Schoenanthus Oil - Olejek z trawy cytrynowej

          Achillea Millefolium Extract - Wyciąg z krwawnika pospolitego

          Copaifera Officinalis Resin - Balsam COPAIBA

          Melaleuca Alternifolia Oil - Olejek z drzewa herbacianego

            Menthol – Mentol

            Thymus Praecox Extract - Wyciąg z ziół macierzanki piaskowej

            Citral – Cytral

            Citronellol – Cytronelol

            Eugenol – Eugenol

            Farnesol - Farnezol

            Geraniol - Geraniol

            Gaultheria Procumbens (Wintergreen) Leaf Oil - Zimowa Zieleń – Golteria

            Citrus Aurantifolia (Lime) Oil - Olejek z limonki

            Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil - Olejek rozmarynowy

            Satureia Hortensis Oil - Olejek z Cząbru ogrodowego

              Foeniculum Vulgare (Fennel) Oil - Olejek z kopru włoskiego

              Cananga Odorata Flower Oil - Olejek z kwiatu jagodlinu wonnego, Olejek Ylang Ylang

              Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil - Olejek bergamotowy

              Eugenia Caryophyllus (Clove) Bud Oil - Olejek goździkowy Eugenia

                Mentha Piperita Oil - Olejek z mięty pieprzowej

                Pimpinella Anisum (Anise) Fruit Oil - Olejek anyżowy

                Piper Nigrum (Pepper) Fruit Oil - Olejek z owoców pieprzu czarnego

                Heracleum Sphondylium Extract - Wyciąg z Barszczu zwyczajnego

                  Turnera Diffusa Leaf Extract - Ekstrakt z Ziela Damiana

                  Citrus Medica Limonum Oil - Olejek eteryczny ze skórki cytryny

                  Angelica Archangelica Extract - Ekstrakt z arcydzięgla

                    Artemisia Absinthium Extract - Wyciąg z piołunu

                    Polygonum Aviculare Extract - Wyciąg z rdestu ptasiego

                      Aniba Rosaeodora Oil – Olejek z drzewa różanego (Palisander)

                      Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract - Ekstrakt z mięty pieprzowej

                      Ocimum Basilicum (Basil) Flower/Leaf Extract - Wyciąg z bazylii

                      Serenoa Serrulata Fruit Powder - Ekstrakt z owoców boczni piłkowanej

                      Benzyl Benzoate - Benzoesan benzylu

                      Benzyl Salicylate - Salicylan benzylu

                        Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Extract – Ekstrakt z kwiatów lawendy

                        Myristica Fragrans (Nutmeg) Kernel Oil – Olejek z Gałki Muszkatołowej

                        Pelargonium Graveolens Oil - Olejek z kwiatów pelargonii pachnącej

                          Thymus Vulgaris Oil - Olejek z macierzanki pospolitej, Olejek tymiankowy

                          Eucalyptus Globulus Leaf Oil - Olejek z liści eukaliptusa

                          Capsicum Frutescens Extract - Wyciąg z suszonych owoców papryki ostrej

                          Arctium Lappa Root Extract - Korzeń łopianu większego

                            Dioscorea Villosa (Wild Yam) Root Extract – Ekstrakt z Pochrzynu dzikiego

                            Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract - Ekstrakt z korzenia lukrecji gładkiej

                            Harpagophytum Procumbens Root Extract – Ekstrakt z Hakorośli rozesłanej, Ekstrakt Czarci Pazur

                            Juniperus Communis Extract - Ekstrakt z owoców jałowca pospolitego

                            Symphytum Officinale Leaf Extract - Wyciąg z korzeni żywokostu

                              Taraxacum Officinale (Dandelion) Root Extract - Ekstrakt z mniszka lekarskiego

                              Hypericum Perforatum Leaf Extract - Wyciąg z dziurawca

                              Ricinus Communis (Castor) Seed Oil - Olej rycynowy

                              Persea Gratissima Oil - Olej z awokado

                              Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil – Olej ze skórki słodkiej pomarańczy

                              Calophyllum Inophyllum Seed Oil – Olejek z pestek tamanu

                              Euphrasia Officinalis Extract – Ekstrakt ze świetlika lekarskiego

                              Hippophae Rhamnoides Oil - Olej rokitnikowy

                              Viola Tricolor Extract - Wyciąg z fiołka trójbarwnego, Ekstrakt z bratka polnego

                              Cinnamomum Camphora (Camphor) Leaf Oil - Olejek z drzewa kamforowego

                              Galium Verum Extract - Wyciąg z przytulii właściwej

                              Centaurea Cyanus Flower Extract - Wyciąg z chabra bławatka

                              Boswellia Carterii Oil - Olejek kadzidłowy, Olejek kadzidłowy Olibanum

                              Lycium Barbarum Fruit Extract - Ekstrakt z owoców Goji

                              Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Fruit Extract - Wyciąg z żurawiny

                              Vaccinium Myrtillus Fruit Extract -Ekstrakt z owoców borówki czarnej

                              Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Oil - Olejek klementynkowy

                              Citrus Sinensis (Orange) Peel Oil Expressed - Olejek ze skórki pomarańczy czerwonej

                              Citrus Reticulata (Tangerine) Peel Oil - Olejek ze skórki mandarynki

                              Pinus Sylvestris Leaf Oil - Olejek z igieł sosnowych

                              Salvia Officinalis (Sage) Oil - Ekstrakt z szałwii lekarskiej

                              Carum Carvi (Caraway) Seed Extract - Ekstrakt z nasion kminu zwyczajnego

                              Citrus Paradisi (Grapefruit) Peel Oil - Olejek ze skórki grejpfruta

                              Pumice - Pumeks z wulkanu Hekla

                              Saponaria Officinalis Extract ~ Wyciąg z mydlnicy lekarskiej

                                    Kosmetyki naturalne z Islandii Purity Herbs

                                          Kosmetyki naturalne z Islandii Purity Herbs

                                          Koszyk

                                          Twój koszyk jest pusty

                                          Wybierz pierwszy produkt