Zapisz się do newslettera i otrzymaj 10% rabatu na pierwsze zakupy

Szukaj

  • 0

Simmondsia Chinensis Seed Oil - olejek z nasion jojoby

Kosmetyki naturalne z Islandii Purity Herbs

To oleisty, płynny wosk, bardzo podobny do ochronnej warstwy skóry ludzkiej, który wspomaga jej funkcję jako bariery. Chroni skórę przed utratą wody, nie pozostawiając na niej tłustej powłoki. Jest bardzo przyjazny dla skóry, ponadto łatwo się wchłania, dzięki czemu jest odpowiednim produktem do pielęgnacji wszystkich rodzajów skóry, a zwłaszcza skóry suchej.

Olej Jojoba to emolient półtłusty. Tworzona przez niego warstwa chroni przed czynnikami zewnętrznymi takimi, jak wiatr, mróz, klimatyzowane pomieszczenia oraz zapobiega odparowywaniu wilgoci. Składnik dodatkowo wykazuje działanie łagodzące, uelastyczniające, wzmacniające cement międzykomórkowy skóry, zmiękczające, natłuszczające i lekko nawilżające. 

Stosowany jest w różnego rodzaju kosmetykach pielęgnacyjnych, nawilżających, odżywczych, ujędrniających. Obecny w produktach do pielęgnacji twarzy, ciała i włosów, oraz w produktach regenerujących, do każdego typu skóry.

Rekomendowany w kosmetykach dla kobiet w ciąży, zapobiega powstawaniu rozstępów. Jest częstym dodatkiem do mydeł i kosmetyków myjących. Zagęszcza formuły olejowe, przedłuża także świeżość innych składników, zwłaszcza olejów łatwo jełczejących.

Kosmetyki naturalne z Islandii Purity Herbs

Kosmetyki naturalne z Islandii Purity Herbs

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Wybierz pierwszy produkt