Zapisz się do newslettera i otrzymaj 10% rabatu na pierwsze zakupy

Szukaj

  • 0

Ricinus Communis (Castor) Seed Oil - Olej rycynowy

Kosmetyki naturalne z Islandii Purity Herbs


Olej rycynowy to emolient tłusty i substancja konsystencjotwórcza, wiążąca składniki, a także oczyszczająca. Jest to często spotykany składnik kosmetyków, emulsyjnych, który tworzy na powierzchni natłuszczający, odżywczy, kondycjonujący i ochronny film. Olejek rycynowy to najbardziej błyszczący olej roślinny, wykorzystywany jest dlatego w przemyśle kosmetycznym głównie jako składnik pomadek oraz błyszczyków. Jest również dodawany jest do kremów, którym nadaje śnieżnobiały kolor, a użyty przy produkcji mydeł zapewnia ich  wyjątkową delikatność. Olej rycynowy świetnie sprawdza się także przy pielęgnacji brwi, rzęs, włosów, dłoni i paznokci.

Kosmetyki naturalne z Islandii Purity Herbs

Kosmetyki naturalne z Islandii Purity Herbs

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Wybierz pierwszy produkt