Zapisz się do newslettera i otrzymaj 10% rabatu na pierwsze zakupy

Szukaj

  • 0

Lavandula Angustifolia Oil - Olejek lawendowy

Kosmetyki naturalne z Islandii Purity Herbs

Olejek lawendowy pozyskiwany jest ze świeżych kwiatostanów lawendy. Używany głównie do aromatyzowania produktów, posiada jednak szereg dobroczynnych właściwości. Polecany jest przede wszystkim do pielęgnacji skóry trądzikowej i ze zmianami łuszczycowymi. 

Ma działanie silnie przeciwzapalne i antybakteryjne, dlatego łagodzi podrażnienia skóry oraz stany zapalne związane z wypryskami trądzikowymi. Olejek lawendowy reguluje także nadprodukcję sebum. Ponadto zwęża gruczoły łojowe, co może pomóc z problemami związanymi ze świecącą się i przetłuszczającą się skórą. Ponadto przyspiesza gojenie się zmian trądzikowych. 

Z uwagi na właściwości przeciwdrobnoustrojowe i regenerujące używany jest w leczeniu: owrzodzeń, ran, łuszczycy oraz przy stanach zapalnych, oparzeniach posłonecznych.

Kosmetyki naturalne z Islandii Purity Herbs

Kosmetyki naturalne z Islandii Purity Herbs

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Wybierz pierwszy produkt