Zapisz się do newslettera i otrzymaj 10% rabatu na pierwsze zakupy

Szukaj

  • 0

Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Extract – Ekstrakt z kwiatów lawendy

Kosmetyki naturalne z Islandii Purity Herbs

Ekstrakt z kwiatów lawendy podobnie jak olejek lawendowy ma szereg zastosowań w produktach kosmetycznych. Znajdziemy w nich wyjątkowo duża ilość  składników kosmetycznych takich jak garbniki (aż 12 proc.), a ponadto triterpeny, kumaryny, fitosterole, antocyjany, kwasy organiczne, sole mineralne. W jego skład wchodzą również substancje dość rzadkie w świecie roślinnym, ale o szerokim spektrum działania – linalol, geraniol, furfurol, pinen, cyneol, borneol oraz cukry i związki mineralne. Ekstrakt z kwiatów lawendy łagodzi i dezynfekuje skórę. Jest wyjątkowo skuteczny na łuszczycę i wypryski. Otrzymywany z kwiatów Lavandula angustifolia. Reguluje również poziom nawilżenia skóry. Ze względu na swoje silne właściwości antyseptyczne, oraz przeciwgrzybicze, produkty zawierające ekstrakt z kwiatów lawendy stosowane są w leczeniu trądziku. Ułatwia on też gojenie się ran oraz przyśpiesza regenerację naskórka. Jest dlatego obecny w składzie wielu toników, a także kremów przeznaczonych dla skóry wrażliwej i delikatnej. Jest ponadto pożądanym składnikiem kosmetyków przeznaczonych do pielęgnacji skóry głowy.

Kosmetyki naturalne z Islandii Purity Herbs

Kosmetyki naturalne z Islandii Purity Herbs

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Wybierz pierwszy produkt