Zapisz się do newslettera i otrzymaj 10% rabatu na pierwsze zakupy

Szukaj

  • 0

Glycerin – Gliceryna

Gliceryna jest to naturalny składnik roślinnych i zwierzęcych tłuszczów oraz olejów. Obecnie, głównym źródłem gliceryny roślinnej jest olej palmowy lub kokosowy. W śladowych ilościach występuje także w niektórych owocach i warzywach. Składa się głównie z trójglicerydów. 

Gliceryna jest stosowana w produktach kosmetycznych przede wszystkim jako czynnik nawilżający, ponieważ posiada właściwości higroskopijne. Oprócz tego pomaga rozprowadzać emulsje typu O/W (olej w wodzie) a także wygładza i chroni skórę.

Kosmetyki naturalne z Islandii Purity Herbs


Kosmetyki naturalne z Islandii Purity Herbs

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Wybierz pierwszy produkt