Zapisz się do newslettera i otrzymaj 10% rabatu na pierwsze zakupy

Szukaj

  • 0

Cetearyl Glucoside – Poliglukozyd alkoholu cetylostearylowego

Kosmetyki naturalne z Islandii Purity Herbs

Jest to niejonowa substancja powierzchniowo czynna. Substancja hydrofilowa czyli bardzo dobrze rozpuszczalna w wodzie. Dodatkowo jest biodegradowalna – bezpieczna dla środowiska. Ponadto jest odporna na zmiany pH. 

Zastosowanie znajduje przede wszystkim jako emulgator do tworzenia formuł emulsyjnych, dodatkowo poprawia konsystencję, dodaje poślizg, wzmacnia pianę oraz ułatwia spłukiwanie kosmetyku ze skóry i włosów. Substancja jest łagodna dla skóry. Tworzy na niej aksamitną w dotyku powłokę, odżywia i zapobiega przesuszeniom. Ma ona również właściwości myjące oraz jest stabilna chemicznie. 

Działa ona bardzo łagodnie dla skóry oraz błon śluzowych, a dodatkowo zmniejsza ewentualne działanie drażniące innych substancji powierzchniowo czynnych.

Kosmetyki naturalne z Islandii Purity Herbs

Kosmetyki naturalne z Islandii Purity Herbs

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Wybierz pierwszy produkt