Zapisz się do newslettera i otrzymaj 10% rabatu na pierwsze zakupy

Szukaj

  • 0

Benzaldehyde - Alkohol benzylowy

Kosmetyki naturalne z Islandii Purity Herbs

Alkohol benzylowy jest to organiczny związek chemiczny, który jest bardzo często wykorzystywany podczas produkcji różnego rodzaju produktów pielęgnacyjnych, także naturalnych – został uznany przez organizacje je certyfikujące za bezpieczny. Występuje on w postaci estrów w olejkach eterycznych.

Stosuje się go przede wszystkim w następujących funkcjach: substancja zapachowa – ze względu na właściwości aromatyczne, substancja konserwująca – uniemożliwia rozwój drobnoustrojów w produkcie, co może nastąpić podczas jego codziennego stosowania, np. gdy nabierasz krem palcem prosto z pojemnika; przedłuża trwałość produktu, regulator lepkości i rozrzedzenia – wpływa na odpowiednią konsystencję danego produktu, która zależy od jego przeznaczenia, rozpuszczalnik dla innych substancji hydrofilowych (cząsteczek ze skłonnością do łączenia się z wodą), obecnych w danym kosmetyku.

Kosmetyki naturalne z Islandii Purity Herbs

Kosmetyki naturalne z Islandii Purity Herbs

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Wybierz pierwszy produkt